PLAĆANJE

Plaćanje je moguće izvršiti:

  • kreditnom/debitnom karticom
  • pouzećem
  • općom uplatnicom/ virmanom/ Internet bankarstvom

Plaćanje općom uplatnicom, virmanom i Internet bankarstvom

Primatelj uplate:
DOTA LIVING d.o.o.
Dugopoljska cesta 29, 21204 Dugopolje

Transakcijski račun HR0324020061100669450
IBAN: HR0324020061100669450
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. JADRANSKI TRG 3A
51000 RIJEKA

Kupac je dužan pratiti upute koje će dobiti e-mailom po izvršenju narudžbe te uplatu izvršiti u roku od tri dana od izvršenja narudžbe, inače se neplaćena narudžba poništava. Treba obratiti pozornost na ukupan iznos koji je potrebno uplatiti.

Plaćanje kreditnom/debitnom karticom

Ako je odabrano plaćanje kreditnom/debitnom karticom putem Corvus Pay sustava, treba odabrati i vrstu kreditne/debitne kartice kojom plaćate (American Express®,Premium Visa, MasterCard® , Maestro®, Visa, Diners i Discover) i upišite tražene podatke.

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da Kupac fizički posjeduje karticu u trenutku online kupnje i time se smanjuje mogućnost zlouporabe. Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu potrebno je unijeti odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama.

Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati. Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice.

Prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju. Ako na Maestro kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.

Sve osobne podatke o korisniku kartice, potrebno je upisati koristeći samo slova engleske abecede, ne koristeći hrvatske dijakritičke znakove (č, ć, đ, š, ž) ili znakove nekih drugih jezika (ß, ç, ä, ë, ö i slično). Umjesto njih pisati c, dj, s, z ili druge odgovarajuće znakove.

  • Ime i prezime – potrebno je upisati točno kao na kartici (bez čćđšž) koristeći slova engleske abecede.
  • Adresa, Mjesto, Poštanski broj, Država – upisuje se točno kako je napisana na računu koji korisnik prima od kartičara (bez čćđšž) koristeći slova engleske abecede.
  • Broj telefona – upisati broj koji se može nazvati u slučaju potrebe provjere narudžbe.
  • E-mail adresa – upisati važeću e-mail adresu na koju će se poslati obavijesti o autorizaciji, terećenju kartice ili otkazivanju transakcije.

Plaćanje na rate je trenutno dostupno za American Express, Visa, Diners, MasterCard i Maestro kartice.

Kada Kupac klikne gumb Plati, biti će vidljiva potvrda o narudžbi koja će biti poslana na e-mail adresu Kupca.

Radi zaštite kupca, CorvusPay sustav ne dopušta Trgovcu naplatu većeg iznosa niti uvid u broj kreditne/debitne kartice. Prodavatelju je vidljiv samo samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje prema kartičaru. CorvusPay sustav onemogućava sudionicima u procesu kupnje pristup podacima za koje nisu ovlašteni: banka, primjerice, može vidjeti samo financijske podatke, ali ne i podatke o sadržaju kupnje, dok, s druge strane, Prodavatelj vidi samo podatke o sadržaju kupnje, ali ne i financijske informacije o kupcu (broj kartice, stanje i sl.).

Nakon što je uplata evidentirana, Kupac dobiva obavijest o narudžbi/kupnji u elektronskom obliku sa naznakom o isporuci tijekom prvog radnog dana od trenutka kupnje (ponedjeljak – petak od 8-16). 

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 81. ZZP. Potvrdu Prethodne obavijesti (Članak 81. ZZP) Kupac će primiti na e-mail adresu zajedno s potvrdom o narudžbi. Račun će biti poslan Kupcu zajedno s pošiljkom u fizičkom obliku ili na e-mail Kupca u elektronskom obliku.

Plaćanje prilikom preuzimanja (pouzećem)

Kod odabira plaćanja putem pouzeća, Kupac naručenu robu plaća gotovinom kuriru prilikom dostave, pa se preporuča pripremiti točan iznos novca kako bi primopredaja bila brža.

DOSTAVA, TROŠKOVI DOSTAVE I ROKOVI

Troškovi dostave priopćavaju se prilikom naručivanja kod svakog pojedinog proizvoda, te ukupni troškovi dostave u slučaju naručivanja više proizvoda. Dostavu unutar RH vrši GLS dostavna služba.

Cijena dostave za područje Republike Hrvatske je podijeljena u dva razreda:

– vrijednost narudžbe do 60€ – 4,99 €
– vrijednost narudžbe iznad 60 € – besplatna dostava

Maksimalna težina jedne narudžbe je 50 kg, ili ukupni volumen 150×100 cm.

Naručeni proizvod/i isporučuju se najkasnije u roku 4 – 8 radnih dana od narudžbe, a rok isporuke teče od dana primitka sredstava na račun Prodavatelja. Izuzetak su otoci gdje isporuka može biti unutar 8 radnih dana. Ukoliko naručeni proizvod nije na zalihama, Prodavatelj je dužan Kupca obavijestiti telefonski ili mailom i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje isporuke te vraćanje novca.

Nakon što se roba preda dostavnoj službi, na e-mail adresu Kupca biti će poslan broj pošiljke kako bi se mogao provjeriti njezin status na adresi dostavne službe. Nažalost, Prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke.

U slučaju da Kupac plaća gotovinom pri pouzeću, dobro je imati pripremljen točan iznos novca kako bi primopredaja bila brža.

CIJENA DOSTAVE ZA PODRUČJA IZVAN RH:

Slovenija – Vrijednost narudžbe do 250€ – 6,64€, iznad 250€ kuna – besplatna dostava

Austrija, Češka Republika, Mađarska, Njemačka, Slovačka – Vrijednost narudžbe do 250€ – 23,89€, iznad 250€ – besplatna dostava

Belgija, Danska, Estonija,Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Nizozemska, Poljska, Portugal, Španjolska, Švedska – vrijednost narudžbe do 250€ – 30,53€, iznad 250€ – besplatna dostava

Bugarska, Finska, Grčka, Rumunjska – Vrijednost narudžbe do 250€ – 44,73€, iznad 250€ – besplatna dostava

BiH – Vrijednost narudžbe do 250€ – 36,63€, iznad 250€ – besplatna dostava

Srbija – Vrijednost narudžbe do 250€ – 39,29€, iznad 250€ – besplatna dostava

Švicarska, Lihtenštajn – Vrijednost narudžbe do 250€ – 66,10€, iznad 250€ – besplatna dostava

Norveška – Vrijednost narudžbe do 250€ – 89,19€, iznad 250€ – besplatna dostava

Kanalski otoci, V. Britanija – Vrijednost narudžbe do 250€ – 30,53€, iznad 250€ – besplatna dostava

Ukrajina – Vrijednost narudžbe do 250€ – 38,09€, iznad 250€ – besplatna dostava

Vrijeme dostave u zemlje izvan Republike Hrvatske: 5-10 radnih dana

Napomena: Kod dostave u zemlje izvan RH moguća su plaćanja carine i ostalih naknada. Budući da Prodavatelj nema uvid u visinu carinskih i ostalih davanja, preporuča se prije narudžbe provjeriti koji i koliki troškovi se mogu očekivati pri uvozu.